Når gradene kryper oppover gradestokken og man endelig kan pakke ned ulltøy og gamasjer får kroppen en higen etter eksotiske frukter og spennende retter. Her i huset har man en periode som kan beskrives som mango madness. Det går i mangosorbe, mangosalsa, mango i skiver og mango i havregrøten.

Denne retten bruker jeg å lage som en lettbeint dessert når vi har folk over på middag eller noe sunt man kan kose seg med på kvelden uten å sitte med dårlig samvittighet og et nedoversmil.


Mangosorbet
To porsjoner

  • 3 modne mangoer
  • 1 desiliter væske, juice eller melk
  • Kokosmasse
  • Basilikum

Det er viktig at mangoene er ganske modne da det er de som gir den naturlige søtningen i denne retten. Et tips er å kjøpe gule mangoer. Skjær opp to mangoer i biter, frys de i minst to-tre timer eller over natten. Et tips er å fordele mangobitene jevnt i fryseposen/ oppbevaringen da det ikke blir store isklumper av mango.

Ta de frosne mangoene, en oppskjært ufrossen mango, samt væsken i en blender. Hvilken væske man bruker er etter smak og behag, man kan for eksempel bruke ananasjuice, kokosmelk eller kumelk. Kjør blenderen til du får en fin og fløyelsaktig konsistens. For prikken over i´en og smakseksplosjoner i ganen anbefaler jeg at du strør litt kokosmasse og basilikumblader over. Man kan bytte ut basilikumen med mynte hvis ønskelig.

Får du ikke tak i så søte modne mangoer så fortvil ikke. Her kan man jukse med å tilsette honning i sorbeen til du synes den smaker ypperlig og vel så det!

 

– Takk for laget!