Denne suppen er en slager hjemme hos oss. Vi oppdaget den på en cafe på Løkka og gjorde det til vårt hovedoppdrag å replikere den.  Det er en enkel, og samtidig fjong suppe. Den er super til høstmiddag, og like god på en sommerkveld på hytta. Den kan bringes med i termos til lunsj eller være en spennende forrett når man har gjester. I tillegg har man rom for å heite den opp eller heite den ned, her er det bare smak og fantasi som setter grenser. Får jeg besøk av noen med sans for sterke smaker tilsetter jeg kanskje litt chilli og ekstra sortpepper. Er det derimot en mormor med sensitive smaksløker så tilsetter jeg en skvett fløte og minsker ingefær og pepper for å dempe den.

Potet, gulrot, og koriander dandert på trefjøl

Mat for øye og sjel.


Heit gulrotsuppe
3-4 porsjoner

  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 6 gulrøtter
  • 5 små poteter
  • 4 centimeter ingefær
  • 1 neve koriander
  • Salt
  • Pepper
  • Rømme

Kok opp vann og buljong. Tilsett fem grovkuttede gulrøtter og fire poteter. Når grønnsakene er gjennomkokte kjør suppen med en stavmikser. Mens du stavmikser smak til med ingefær, koriander, salt og pepper. Finhakk den gjenværende gulroten og poteten, og tilsett dette i suppen to minutter før servering. Dette for å gi en krunchy tekstur på suppen. Server suppen med en klatt rømme og noen korianderblader dandert oppå, i tillegg til et godt og deilig brød ved siden av.

For en ekstra spicy versjon kan du ha opp i en spiseskje med red curry paste eller andre eksplosiver.

-Takk for laget!