Faren med hjemlaget knekkebrød er at de bare varer en dag. Når du først har smakt på en sprø, nybakt og usaklig god knekkis er det gjort. Du gumler innpå for den store gullmedalje og glemmer rett og slett tid, sted og hemninger. Plutselig står du der med frø mellom alle tennene og innser hva du akkurat har begått.

Fra delvis spøk til litt alvor. Disse knekkebrødene er fabelaktige til frokost og kvelds, men også til snacks og tapas. Man kan variere med ulike frø og urter slik som man ønsker.

Stabel med knekkebrød på fat

Knasen start på dagen!


Knasne knekkiser
cirka 50 knekkebrød

  • 7 desiliter vann
  • 3, 5 desiliter sammalt rug, grovmalt
  • 2 desiliter havregryn
  • 1,5 desiliter solsikkefrø
  • 1,5 desiliter kruskakli
  • 1 desiliter sesamfrø
  • 0,5 desiliter linfrø
  • 50 gram grovhakket valnøtter
  • 3 klyper salt
  • 3 klyper urter, for eksempel løpestikke, timian, oregano,

Sett ovnen på 180 grader. Bland alt det tørre sammen, hell opp i vann. La det stå i 20 minutter å svelle. Stryk røren jevnt utover to plater som er dekket av bakepapir. Et genialt tips som redder deg fra tårer og lettere angstanfall er å legge aliminiumsfolie eller bakepapir oppå deigen og så kjelve det utover med en bakekjevle.

Sett begge platene inn i ovnen og la de stå i 20 minutter, ta ut og bruk pizzahjul for å dele opp i passende biter. Jeg liker litt forskjellige størrelser på knekkebrødene da pålegg kommer i alle former og lengder. Sett inn i platene i 10 minutter. Ta ut, legg knekkebrødene over på rist og ha de inn i ovnen igjen i 15-20 minutter med døren på gløtt. Oppbevares i en lufttett beholder.

 

-Takk for laget!