Auberginen er den mindre kjente fetteren til tomaten og poteten da den er i samme familie. Den har derimot sin kjendisstatus i det mediterianske kjøkkenet, og er en viktig ingredisens i blant annet moussaka og ratatouille.

Funfact: da bladene og blomstene til auberginplanten inneholder giftstoffet solanin ble auberginen stemplet som giftig ved sin innkomst i Europa. Den fikk det flotte tilnavnet The Mad Apple, eller her til lands Det Gærne Eplet.


Baba Ganoush

  • 2 auberginer
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 teskje tahini
  • 1 teskje sitronsaft
  • 1 spiseskje olivenolje
  • En klype salt
  • Spisskummen
  • Koriander
  • Paprikapulver
  • Oliven

Sett ovnen på 250 grader. Stikk en god del hull på auberginen med en gaffel, og legg de i en ildfast form i ovnen. Gi dem en time i ovnen, de vil krympe sammen og bli myke. La de avkjøle seg i en halvtimes tid. Skrell av skallet på en side, så ta en skje og skrap ut alt kjøttet i en bolle.

Ha opp i hvitløk, sitronsaft, tahini, olivenolje, salt og spisskummen. Kjør denne blandingen med en stavmikser til en jevn masse. Pynt med koriander, paprikapulver og oliven.

Passer helt ypperlig til et godt brød, tapas eller en god middag.

 

– Takk for laget!