Søtpoteten har tatt land, strand og undertegnede med storm. Det lages søtpotetchips, mos, desserter og you name it av denne fargerike herligheten. Den er veldig søt på smak, og passer ypperlige sammen med salte retter der de komplimenterer hverandre. Vinnerkomboen sprø, salt og søtt gjør søtpotetflak til en ypperlig snack!


Søtpotetflak

  • 1 stor søtpotet
  • 4 spiseskjeer olje
  • 2 spiseskjeer paprika
  • 2 spiseskjeer løpestikke, evt timian, oregano, eller annen urter
  • 1 spiseskje maldonsalt
  • 1 teskje chilli

Sett ovnen på 200 grader. Skjær søtpoteten i tynne skiver, enten med en osthøvel eller mandolin. Bland søtpotetskivene med olje, krydder og salt i en bolle. Legg flakene på  stekeplater som er dekt med bakepapir. Flakene må ikke dekke hverandre. En og en plate stekes i ovnen i 10 minutter.  Ta ut platen, snu flakene, og la de stå i 10 minutter til. Ta en titt inn i ovnen mellom slagene for å se deres vakre utseende, samt for å passe på at de ikke får brannskader…

Vill og hemningsløs eksperimentering med krydderhylla anbefales på det sterkeste. Hvitløkssalt, barbequerub og spisskummen, oh yeah!

 

– Takk for laget!