Gleden med å bo i en storby som Oslo er alle krinkler og kroker med ulike restauranter som har utvalg fra alle verdensfat. Man blir inspirert herifra til dvergplaneten Pluto, og det hender ofte man kommer hjem med en ny yndlingsrett. Et verdenskjøkken jeg har falt pladask for er det vietnamesiske. Knasne, ferske og spennende råvarer som er forberedt med omtanke, presisjon og kjærlighet. Så enkelt, så billig, så sunt og så innmari godt!

Vietnam er kjent for sine kraftige og gode supper, og etter et par inspirerende restaurantbesøk på Hai cafè og Lille Saigon 1 bestemte jeg meg for å eksprimentere på en vietnamesiske inspirert suppe.


Vietnamesisk biffsuppe

  • 300 gram storfekjøtt, tynne skiver
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 3 centimeter grovhakket ingefær
  • 2 grovhakket hvitløksfedd
  • 1/4 finhakket rød chilli
  • 3 bok choy, i salatblader.
  • 2 never bønnespirer
  • 1 gulrot, tynne staver
  • 1  finsnittet vårløk
  • 1 neve hakket mynte
  • 1 neve hakket koriander
  • 1 neve hakket thaibasilikum, kan sløyfes
  • 1 teskje fiskesaus
  • 1 teskje soyasaus/ maggi seasoning sauce
  • 100 gram risnudler
  • Peanøtter

Kok opp nudler som anvist på pakningen. Når nudlene er ferdige sil av vannet og ha en porsjon nudler i en suppeskål. Kok grønnsaksbuljong sammen med chilli, ingefær, hvitløk, soyasaus, og fiskesaus i fem minutter. Ha deretter oppi kjøttet og bok choy, la det småkoke i tre minutter. Dander nudlene med gulrot, vårløk, bønnespirer, peanøtter og urter . Øs suppen over nudlene.

Finn spisepinnene i kjøkkenskuffen og slurp i deg suppen med glede og iver.

Pssst. Bok Choy kan byttes ut med isbergsalat som danderes oppå nudlene.

– Takk for laget!