Dette er en ostekake med det jeg kaller en liten vri. Cottage cheese og tropisk lemonade med karamelliserte epler. Mhm mhm mhm, høres ikke det ut som en sikker vinner? For den som er usikker på hvor man kan få tak i tropisk lemonade så er det Rema 1000 som selger dette.

 

Ostekake sett ovenfra med mønstrete bakgrunn.

Knasen og myk på samme tid


Ostekake

  • 225 gram digestive kjeks
  • 100 gram smør
  • 1 boks kremfløte
  • 1 boks mager cottage cheese
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 2 teskjeer tropisk lemonade, eller lignende.
  • 2 grønne epler
  • 2 never mandler
  • Sukker
  • Kanel

Knus kjeks og mandler i en blender. Smelt smør og bland det inn i kjekssmulene. Trykk ut kjeksblandingen i en kakeform, 23 centimeter i diameter. La det stå kjølig så den stivner. Skrell eplene og kutt de i tynne skiver. Stek eplene i en stekepanne med smør, dryss over sukker og kanel. Eplene er ferdig når de begynner å bli myk og gylden. Legg epleskivene på kjeksbunnen slik at bunnen er dekt. La det stå kjølig igjen. Pisk en fløteboks til krem med vaniljesukker, bland inn cottage cheese og juice. Spre kremen over kakebunnen. Serveres med kjekssmuler og friske blåbær og bringebær.

Psst! Har du en venn med glutenallergi så er det bare å bytte ut digestivkjeksen med havredigestivekjeks fra Semper.

– Takk for laget!