Tine Meieri har akkurat lansert en ny kesam med pasjonsfrukt og har reklamert for den på alle t-banestopp i Oslo by. I reklamen har de brukt pasjonsfrukt i en Pavlovakake og det førte til et par ideer til å komponere en tropisk Pavlova på egen hånd. Så takk, Tine, for inspirasjonen.

Pavlovakake er en av mine favorittkaker. Dens sprø, men samtidige seige bunn, blandet med krem og syrlige smaker fra frukt og bær er en smakskombo sendt fra himmelen, eller rettere sagt New Zealand.

For den som kanskje ønsker å lære noe nytt i dag så har Pavlovakaken fått sitt navn fra den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova. Historien tilsier at en baker i New Zealand laget en kake da Anna besøkte landet i 1926.

Pavlovakake sett ovenfra

Syrlig, søtt og sprøtt


Pavlovakake med valnøtter og tropiske smaker

 • 4 egghviter
 • 200 gram sukker
 • 1/2 teskje eddik 7%
 • 1 1/2 spiseskje maizenna
 • 200 gram valnøtter
 • 1 boks kremfløte
 • 1 boks pasjonsfruktkesam
 • 1/2 boks mager vaniljekesam
 • 3 modne mango
 • 2 pasjonsfrukt
 • 1 eske bringebær

Sett stekeovnen på 180 grader. Pisk eggehvitene stiv. Hell i litt og litt sukker under visping. Visp i 10 minutter, deretter vend i eddik, maizenna og 175 gram grovhakkede valnøtter. Tegn opp en sirkel på ca 23 centimeter på et bakepapir. Smør de piskede eggehvitene innenfor ringen på bakepapiret. Senk temperaturen til 150 grader og sett stekeplaten i midten i ovnen. Bunnen skal være inn i 80 minutter. Slå av stekeovnen og sett stekedøren åpen mens bunnen kjøler seg ned. Kakebunnen kan oppbevares i beholder eller klede over flere dager.

Pisk fløten stiv. Vend inn i pasjonsfruktkesam og vaniljekesam. Smør på kakebunnen. Ta pasjonsfruktkjøttet og dryss det over kremen. Dander deretter med mango i fine biter, bringebær og hele valnøtter.

– Takk for laget!