Min gode venn og kollega, Polina, introduserte meg for sin bulgarske bestemamas fylte paprika for en stund siden. Og gjett om de traff rett hjem! Det var en rett som var spennende, saftig og laget av kjærlighet! I tillegg fikk jeg et innmari godt tips om hjemmelaget tzatziki med valnøtter som passer veldig godt til denne retten.


Fylte paprika

 • 4 store paprika
 • 400 gram kyllingkjøttdeig
 • 1 stor løk
 • 2 desiliter ris
 • 1,5 gulrøtter
 • 3-4 desiliter med grønnsaksbuljong
 • 1 boks hakkede tomater
 • 1-2 spiseskjeer satureja, kan byttes ut med timian eller rosmarin
 • Olje
 • Salt
 • Pepper
 • Persille

Sett stekovnen på 200 grader. Finhakk gulrøtter og løk og stek de i en god mengde olje, fire-fem spiseskjeer, til det blir gyldent. Tilsett kjøttdeigen, stek til den blir gjennomstekt. Deretter tilsettes risen som skal stekes på lav varme i cirka fem minutter. Hell oppi grønnsaksbuljongen litt etter litt. Kokes til vannet har blitt trukket opp i risen. Tilsett sort pepper, satureja, salt og persille.

Skjær av toppen på paprikaene og fjern frøene. Strø salt i bånn. Fyll paprikaene opp med blandingen. Smør en ildfast form med olje og hell 2/3 av de hakkede tomatene over i formen.  Paprikaene settes oppi formen, toppes med resten av de hakkede tomatene, samt en liten dæsj med olje.

Sett formen inn i ovnen og la de steke i en time. Paprikaene skal være myke, ikke svidd. Dander paprikaene med persille og served de med salat og hjemmelaget tzatziki.

 

Tzatziki

 • 350 gram gresk yoghurt
 • 1/2 agurk
 • 1 teskje hvitløkspulver
 • 1 neve hakkede valnøtter
 • 1 neve dill
 • Salt

Kutt agurken i veldig små og tynne biter, ha den deretter oppi yoghurten. Tilsett så valnøtter, hvitløkspulver, dill og salt. Pyntes med noen dillblader og valnøtter.

 

– Takk for laget!