Frokost, portrettert som det viktigste måltidet om dagen. Det måltidet jeg hele livet har slitt med å ha tid til. Slitt med å fordøye tidlig på morgen når kroppen helst vil ligge under dyna og øyelokkene henger nedover kinnene. Jeg og herr frokost har i hverdagene et ambivalent forhold. Vel, det var før jeg ble introdusert for kjøleskapsgrøten!  Dette er en frokost som man bruker fem minutter å kokkelere sammen på kvelden og som på morgenen gir deg en solid kickstart og godt humør.

 

Norgesglass fylt med grøt, toppet med frukt, bær og valnøtter

Frokost som gjør deg glad og mett i morgentimene

Jeg kunne ha skrevet en novelle om mitt nyutsprugne kjærlighetsforhold til kjøleskapsgrøten, men jeg vil heller introdusere den for dere gjennom en oppskrift.


Kjøleskapsgrøt
Norgesglass fem desiliter

  • 1,5 desiliter fruktmüsli
  • 1 desiliter havregryn
  • 2 desiliter lettmelk
  • 0,5 boks med mager vaniljekesam
  • 2 spiseskjeer chiafrø
  • 2 spiseskjeer linfrø
  • Mango
  • Frossen bringebær
  • Kokosmasse
  • Valnøtter
  • Honning

Bland sammen fruktmüsli, havregryn, chiafrø og linfrø i glasset. Hell over melk og kesam, bland alt dette godt sammen. Ha et lag med mango i biter, et lag med frosne bringebær, topp det med valnøtter, kokosmasse og et par dråper honning. Ha på lokk og la dette stå i kjøleskapet over natten. Voila, verdens beste og raskeste frokost som kan spises foran kjøleskapet, på bussen eller ved kontorpulten.

Man kan bytte ut kesam med hvilken som helst youghurt. Kumelk kan byttes med kokosdrikk, mandelmelk eller lignende. Bær og frukt kan også varieres.

I helgene kan man lage en krunchy versjon ved å ha de samme ingrediensene i en skål, kok deg kaffe, vask av søvnen i ansiktet, og når den har stått i tyve minutter og godgjort seg så har du en sabla god og krunchy müsligrøt.

 

-Takk for laget!