For lenge siden fikk jeg servert tyrkisk kaffe på en restaurant i Oslo. Ingen kaffe har smakt så god, verken før eller siden. Grunnen til at denne smakte himmelsk var at den var fyldig og søt, og den hadde en dypere kaffesmak enn hva jeg hadde smakt før. Jeg trodde lenge denne kaffen var laget på magisk vis og hadde fraslått meg enhver tanke på at denne kunne jeg lage på mitt eget kjøkken.

En dag i lunsjpausen på jobb mimret jeg om denne uforglemmelige  kaffeopplevelsen da et par tyrkiske frøkner fortalte at dette var jo enkelt å lage hjemme. Ekstatisk utførte jeg et tredjegradsforhør om hvordan kaffen kunne lages og fikk en oppskrift så enkel at jeg nesten ble sjokkert.

Kaffekopp

Kaffe med fylde

Tyrkisk kaffe
2 kopper

  • 4 dl vann
  • 4 spiseskjeer türk kavhesi, tyrkisk kaffe
  • 4 teskjeer sukker, kan droppes eller reguleres

Ha vann, sukker og kaffe i den minste kjelen du har. Rør det god sammen. Sett platen på lav til medium varme. Kaffen skal ikke koke. Når du ser at det er rett før det koker ta av kjelen. Ta skummet av kaffen og fordel det i kaffekoppene. Sett kjelen igjen på varmen, og få et lite oppkok. Hell kaffen over koppene som skal holdes skrått. Ikke få med gruttet som ligger på bunnen.

Hvis du har lyst til å gjøre den mer tykkere eller er glad i melk i kaffe så kan du bytte ut vannet med melk.

– Takk for laget!