Tom kha gai eller thailandsk kokonøttsuppe er en rett som er et supert eksempel på balanserte smaker. Man har kokosmelkens søte fylde, ingefærens sterke sting, og limens syrlige saft. Denne retten må bare prøves, du vil angre deg hvis ikke.

Tom kha er rask og enkel å kokkelere, overraskende faktisk. I det ene øyeblikket står du og kutter sopp, og i det andre øyeblikket sitter du plutselig ved bordet og slurper i deg denne herligheten. Den passer godt når du vil imponere gjester, eller når du vil ha en god, varm og mettende suppe en sur maikveld.


Tom kha gai
2-3 personer

 • 4 desiliter kokosmelk
 • 4 desiliter vann
 • 1,5 hønsebuljongterning
 • 3 centimeter skivet ingefær
 • 1 sitrongress, delt i fire
 • 2 kyllingfileer i biter
 • 250 gram sopp delt i to, shitake og østerssopp anbefales
 • 2 kaffirblad
 • 2 vårløk i biter
 • 1 lime, saft
 • 1/2 chilli, finhakket
 • 1,5 spiseskje fiskesaus
 • 1 teskje sukker
 • Koriander
 • Thaibasilikum
 • Chilliolje

 

Løs opp buljongterningene i vannet. Kok opp buljongkraften sammen med kokosmelk, ingefær og sitrongress. Ha oppi fiskesaus, sopp, kaffirblad, vårløk, chilli, sukker, kylling og limesaft. La det koke i åtte minutter.

Serveres med koriander, thaibasilikum og chilliolje.

Ser du? Enkelt som bare det!

 

-Takk for laget!