Et velkjent tegn på beste- og oldemødre er at de alltid har noe godt på lur hvis et barn kommer gjennom dørene. Min oldemor var ikke noe unntak! Noe det beste vi visste var hennes tekavringer. Sprø, avlange kjeks med sukker og kanel oppå. Hva mer kan et barn (eller voksen) ønske seg?


Oldemors tekavringer
ca 24 kjeks

  • 300 gram hvetemel
  • 200 gram smør
  • 175 gram sukker
  • 2 egg
  • 2 spiseskjeer fløte
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje kardemomme
  • Kanel

Sett stekovnen på 200 grader. Visp smør og 150 gram sukker hvit. Ha oppi et og et egg av gangen. Deretter ha oppi fløte, kardemomme, bakepulver og mel. Bland det godt sammen. Lag en pølse, legg den på stekebrettet og trykk den litt flat. Strø sukker og kanel oppå. Settes inn i ovnen og la det gå 20 minutt, til den har blitt litt fast. Ta platen ut, skjær opp på slik at det blir smale og lange kjeks. Sett stekeovnen ned til 100, og ha ovnsdøren på gløtt. La de stå i 20 – 30 minutt mens du sikler på at de blir ferdige. Oppbevares i en tett boks.

– Takk for laget!