Pai er egentlig en gjemt perle i matverden, iallefall for meg. Pai er noe jeg ikke har smakt så mye av og alltid har sett på som vanskelig å lage. Men etter å ha blitt introdusert for denne utrolige enkle og gode paien for mange år siden har jeg vært nysgjerrig. Så når jeg kom på denne glemte retten i forrige uke så vandret jeg innom en butikk og kjøpte meg en paiform. Så nå skal jeg ut på paieventyr.


Kylling- og fetaostpai

3-4 personer

 • 150 gram hvetemel
 • 50 gram malt havregryn
 • 150 gram smør
 • 2-3 spiseskjeer vann
 • 1/2 grillet kylling evt 2-3 kyllingfileer
 • 3 desiliter melk
 • 4 egg
 • 200 gram spinat
 • 1 boks Apetina fetaost
 • 2 finhakket løk
 • 20 oliven
 • salt
 • pepper

Sett ovnen på 200 grader. Smuldre sammen hvetemel, malt havregryn, smør og vann til deig. Press deigen ut i en paiform, og prikk bunnen med en gaffel. Stek paideigen i 20 minutter.

Stek løk og kylling til det blir gyldent. Ha spinaten oppi og stek det til spinaten faller sammen. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Ha kyllingblandingen over i paiformen, og fyll etter med de sammenrørte eggene. Dryss over biter med feta og oliven.

Paien skal inn i ovnen igjen i 30-40 minutter. Serveres med en god salat.

– Takk for laget!