Sommeren er i anmarsj og alle hjerter gleder seg. Sommeren er tiden for frisk, god og spenstig mat. Hvis temperaturene stiger oppover gradestokken er det ikke fristende å slave over en stekeovn eller grill.

Ceviche er en lettvint og nesten en selvlaget rett. Den vil imponere til ethvert lag, og sette en superb stemning for kvelden.

Ceviche sett ovenfra

Er det ikke vakre farger?


Ceviche

2 – 3 persjoner

  • 600 gram salmalaks
  • 2 lime
  • 1 sitron
  • 3 spiseskjeer olje
  • 1 chilli
  • 3 vårløk
  • 1 mango
  • 1/2 granateple
  • 2 avokado
  • 1 neve koriander
  • Salt
  • Pepper
  • Limeskall fra to lime

Skjær laks i tynne skiver og ha skivene i en bolle. Bland sammen limesaft, limeskall, sitronsaft og olje og hell dette over laksen. Bland det godt sammen. La blandingen stå i kjøleskapet i en time. Fisken skal være hvitaktig og mørnet. Finhakk chilli, vårløk og koriander og bland dette godt inn.

Skjær opp mango og avokado i biter. Del opp granateple og skje ut granateplefrøene. Dander fisken på et fat, deretter legger man på et lag med mango, avokado og avslutt med et lag med granateple.

Kan serveres for seg selv eller med maistortilla, kokte søtpoteter og maiskolber.

 

– Takk for laget!