Jeg og en venninne er på samme matbølge for tiden, vi liker å eksprimentere og utforske nye smaker hver for oss, og sammen. Av og til så sender vi avsted bilder til hverandre for å loggføre hva den nyeste gastronomiske opplevelsen har vært. Hun sendte et bilde og tipset meg om rabarbralimonade her om dagen, og da måtte jeg bare prøve meg jeg også.

Rabarbralimonade er forfriskende med sin balanse av sødme og syrlighet. Den er god til en tanningsession på verandaen, eller som en alkoholfri drink til sommerfesten.


Rabarbralimonade
3 liter

  • 1 kilo rabarbra
  • 1,5 liter vann
  • 3,5 desiliter sukker
  • 1 sitron
  • 5 – 7 centimeter ingefær

Skrell rabarbra og ingefær. Del rabarbraen i stor biter og ingefæren i små skiver. Kok opp vannet og har rabarbraen og ingefæren oppi. La det koke i 15 – 20 minutt. Sil av rabarbraen og ingefæren. Ha ingefærene tilbake i vannet, samt sukker og saften fra en sitron. La dette koke i fem minutter, ta ut ingefæren og la det kjøles. Helles over på en flaske. Serveres med isbiter, myntblader og godt sommerhumør!

– Takk for laget!