Min vakre mor er en utømmelig kunnskapskilde når det gjelder mat. Hun er den jeg ringer når jeg er clueless på kjøkkenet, trenger noe inspirasjon, eller er i behov for et råd eller to for å redde søndagssteiken.

Hver gang jeg er hjem på besøk så er det noe nytt hun har å lære bort, og denne sommeren har det bestått av slowcooking, grilltips og urtebaserte retter. En kveld disket hun opp med en vidunderlig løpestikkesuppe med bacon og hjemmelagd hvitløksbrød som smakte vidunderlig.

Løpestikkesuppe i fat ovenfra

Mat laget med kjærlighet


Mors løpestikkesuppe
3-4 personer

1 liter grønnsaksbuljong

1,5 desiliter lett matfløte

2 løk

3 teskjeer tørket ramsløk

3 fedd hvitløk

1 stangselleri

1/2 kilo potet

100 gram bacon

4-5 brødskiver

100 gram smør

salt

pepper

Hakk stangselleri, et hvitløksfedd og løk. Ha dette i en gryte sammen med 50 gram smør, og la det stekes gyldent på svak varme. Hakk løpestikken, og del potetene i små biter. Ha dette oppi gryten sammen med grønnsaksbuljongen og ramsløken, la det koke til potetene er møre.

I mellomtiden stek hakket bacon til det blir sprøtt. Legg baconet over på kjøkkenpapir slik at fettet renner av.

Finhakk hvitløken og stek det i stekepannen sammen med en spiseskje smør. Del brødskivene i halv, og legg de på stekepannen. La de steke til de blir sprø og får en gylden farge.

Kjør suppen med en stavmikser til den er jevn. Tilsett kremfløte, salt og pepper og la suppen koke i 2 minutter.

Server suppen med bacon i midten, et par blader med løpestikke eller ramsløk, samt hjemmelaget hvitløksbrød.

– Takk for laget!