En god og varmende rett vi alltid brukte å lage under studenttiden har fulgt meg i alle de år. Suppen er enkel og veldig mettende. Og hvis du lager en raus porsjon så du har nok til dagen etter så smaker jo den bare enda bedre. Og om ikke det var nok så får du i deg dine 5 om dagen med alle de gode grønnsakene!


Grønnsakssuppe
3-4 personer

  • 1,5 liter grønnsaksbuljong
  • 1/2 sellerirot
  • 1 stangselleri
  • 1/2 kålrot
  • 4-5 poteter
  • 4 gulrøtter
  • 1 pakke pølser
  • salt
  • pepper
  • løpestikke

Hakk opp alle grønnsakene og pølsene i passe biter. Kok opp grønnsaksbuljongen. Hvis du er glad i god og fyldig smak anbefaler jeg at du har en ekstra buljongterning eller to oppi. Ha oppi potetene, kålroten og gulrøttene. Vær tålmodig og vent i 10 minutter før du har i resten av grønnsakene. La det koke i 10 – 15 minutter, sett ned varmen og deretter ha oppi pølsene. Ha i en klype salt og et par kvern med pepper.

Serveres med et par blader med løpestikke på topp og ei god skive med brød ved siden av!

– Takk for laget!