Mitt søskenbarn har flyttet til Tigerstaden, og da synes jeg det er på plass å gi henne en skikkelig god velkomst til byen. Hun hadde lyst på blåbærmuffins en dag og det var jo en anledning til å utforske på noe nytt og spennende. Vi skred til verks med mot, sult og et skap fullt med ulike bakevarer og skatter.

 

Blåbærmuffin sett fra siden

God og saftig bakst


 

Blåbærmuffins med ananas- og myntekrem
15 – 20 små muffins

 • 2,5 desiliter havregryn
 • 1 1/2 desiliter hvetemel
 • 1 desiliter sammalt rug grovmalt
 • 2 desiliter melk
 • 2 egg
 • 150 gram blåbær
 • 4 spiseskjeer rømme
 • 2 teskjeer bakepulver
 • 0,5 teskje natron
 • 2 klyper salt
 • 6 spiseskjeer flytende honning
 • 5 spiseskjeer brunt sukker
 • 6 spiseskjeer solsikkeolje
 • 2 teskjeer kanel

Sett stekovnen på 180 grader. Bland havregryn, melk og rømme sammen i en bolle. La det stå å svelle i 15 minutter mens du nynner på noe fint. Ha deretter oppi det tørre og bland sammen. Tilsett egg, honning og olje. Visp det godt sammen til det blir en smidig røre. Hvis du vil ha en lys og fin røre elter du blåbærene forsiktig inn. Hvis du derimot vil ha litt mørkere og spennende muffins så visper du de inn slik at blåbærene farger røren lilla. Fordel røren i små muffinsformer. Sett de inn i ovnen i cirka 15 minutter. Ta de ut og la de kjøle seg ned.

Smørkrem

 • 180 gram romtemperert smør
 • 150 gram melis
 • 5-6 spiseskjeer ananasjuice
 • 6-7 mynteblader

Bland smør og muffins sammen i en bolle. Jeg anbefaler at man bruker en håndmikser eller annet lignende hjelpsomt kjøkkenapparat. Når man har fått en fin og luftig smørkrem så smak til med ananasjuice og finhakkede mynteblader. Når man har oppnådd en fabelaktig god smak har man kommet i mål.

Dander muffinsene med smørkrem og et par fine mynteblader.

-Takk for laget!