Bruschetta er en enkel og god rett som kan lages til lunsj, forret eller kvelds. Dette er en rett så god at jeg faktisk med sjanglende ferdigheter klokken tre på en natt etter et par øl på byen så meg mål om å lage som nattmat . Og det er det som er så fantastisk med den, den er innmari lett å lage. Mange forbinder bruschetta med mozerella og tomat, men her er det bare fantasien som setter grenser. Hva med syltet fennikel, parmaskinke eller manchego?


 

Bruschetta med mozzarella
To porsjoner

  • 2 mellomgrove brødskiver
  • 1 skivet mozarella
  • 6 hvitløksfedd
  • 5-7 hakkede cherrytomater
  • 6-8 hakkede oliven
  • Basilikum
  • Crema di balsamico
  • Smør
  • Maldonsalt
  • Pepper

Sett stekepannen på medium varme, ha opp i en klatt med smør og hvitløk. Når smøret har blitt gylden legg oppi brødskivene. Stekes til den har fått en gylden skorpe på begge sider.

Ta et par stekte hvitløksfedd og smør de på brødskiven. Legg et lag med mozarella på brødskivene, deretter et lag med tomat, og avslutt med olivenene. Dander med basilikum, hvitløksfedd og balsamico. Kvernet sort pepper og salt etter ønske.

– Takk for laget… og schål!