Asiatisk er en av mine favoritter. Verdenskjøkkenet har utallige retter å by på med gode, sunne og eksotiske råvarer. Det er ikke lenge siden jeg oppdaget både edamame og grønnkål, og elsket smakene deres ved første tygg. Etter å ha testet og eksperimentert på kjøkkenet med hver av de ingrediensene så fant jeg ut at jeg skulle utforske å kokkelere disse samtidig. En vellykket kombo, de var jo som hånd i hanske! Og når man i tillegg topper det med sesamkylling så har man en vinnerrett.

 

Sesamkylling-2.jpg


 

Sesamkylling med grønnkål
2-3 porsjoner

  • 500 gram kylling
  • 200 gram grønnkål
  • 250 gram edamame
  • 150 – 200  gram nudler
  • 1 desiliter grønnsaksbuljong
  • 4 spiseskjeer søt soya
  • 4 spiseskjeer sesamolje
  • 2-3 spiseskjeer sesamfrø
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 cm ingefær
  • 1 vårløk
  • 1-2 teskjeer revet muskat
  • salt
  • pepper

Sett stekovnen på 175 grader. Kok opp vann og ha edamamebønnene oppi, la det koke  i 4-6 minutter. Hell av vannet og la de kjøle seg i et par minutter slik at du ikke brenner dine små fingertupper ved neste steg. Ta bønnene ut av belgen, og legg de til siden.

Del kyllingen i passe biter. Bland sammen søt soya, tomatpuré, 2 spiseskjeer sesamfrø, 2 spiseskjeer sesamolje og kylling. Legg kyllingen over på et stekebrett som er kledd med bakepapir. Sett det i ovnen og la det stå i 20-25 minutter.

Finhakk hvitløksfeddene og ingefæren, stek de i en stekepanne sammen med 2 spiseskjeer sesamolje på høy til medium varme. Når blandingen begynner å bli gylden så tilsett grønnkål og 1 desiliter grønnsaksbuljong. Når man ser væsken begynner å minske og grønnkålen begynner å mykne sett stekevarmen til medium/lav.  Ha lokk over og la grønnkålen få dampe seg myk i cirka 10-15 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat. Tilsett edamamebønnene til slutt.

Kok nudlene i 4 minutter eller som angitt på pakken. Hell av vannet.

Ha nudlene i en skål, dander med grønnkål- og edamameblandingen, og avslutt med kyllingen, sesamfrø og strimlet vårløk på topp.

-Takk for laget!