Han jeg så gledelig deler kåk og liv med har fått ansvar for store deler av kjøttkokkelering her i hus. Her en lørdag imponerte han med en 4-stjerners burger som var av resturantkvalitet. Gledelig så delte han denne oppskriften med meg, og derav dere.
Hamburger
2 sultne personer
- 400 gram kjøttdeig, 14% fett
- 1 teskje maldonsalt
- 1 teskje kvernet sort pepper
- 3 spiseskjeer sennep
- 6 -7 finhakkede jalapeño
- 1/4 teskje røykaroma
- 1/4 teskje kayennepepper
- 1/4 teskje chillipulver
- 12 skiver finhakket pepperoni
Bland alle disse deilige ingrediensene sammen til en kjøttdeig. La deigen romtemperere seg før man starter stekingen. Del deigen i to og lag to fine store burgere. Burgerne skal stekes i en varm panne med smør, 2 minutter på hver side, og skal kun snus en gang. Disse burgerne er rå i midten. Ønsker man en medium stekt burger pluss på ca 30 sekunder på hver side.
Server burgeren med salat, tomat, løk og dressing i et stort og godt hamburgerbrød. Og ikke glem gylden sprø søtpotetfries!
– Takk for laget!
Legg igjen en kommentar