Han jeg så gledelig deler kåk og liv med har fått ansvar for store deler av kjøttkokkelering her i hus. Her en lørdag imponerte han med en 4-stjerners burger som var av resturantkvalitet. Gledelig så delte han denne oppskriften med meg, og derav dere.

Hamburger
2  sultne personer

  • 400 gram kjøttdeig, 14% fett
  • 1 teskje maldonsalt
  • 1 teskje kvernet sort pepper
  • 3 spiseskjeer sennep
  • 6 -7 finhakkede jalapeño
  • 1/4 teskje røykaroma
  • 1/4 teskje kayennepepper
  • 1/4 teskje chillipulver
  • 12 skiver finhakket pepperoni

Bland alle disse deilige ingrediensene sammen til en kjøttdeig. La deigen romtemperere seg før man starter stekingen. Del deigen i to og lag to fine store burgere. Burgerne skal stekes i en varm panne med smør, 2 minutter på hver side, og skal kun snus en gang. Disse burgerne er rå i midten. Ønsker man en medium stekt burger pluss på ca 30 sekunder på hver side.

Server burgeren med salat, tomat, løk og dressing i et stort og godt hamburgerbrød. Og ikke glem gylden sprø søtpotetfries!

– Takk for laget!