Søtpoteter er etter litt lesing og utforskning på det store internett en meget anvendelig sak. Noen lager desserter eller pureer, mens andre lager chips og fries. Jeg fikk servert søtpotetfries til en hamburger på en restaurant for en god stund siden, og etter det så har det blitt en fast bestilling.

Trikset jeg alltid har lurt på er hvordan å få de sprø uten å fritere de eller steke de til kull. Hemmeligheten viser seg blant annet å være en tur nedi kald vann og deretter ristes i maizennamel. Så nå som jeg har delt «hemmeligheten» med dere er det bare til å prøve!


Sprø søtpotetfries
2 -3 personer

 • 2 store søtpoteter
 • 2 spiseskjeer maizennamel
 • 2 spiseskjeer olje
 • 1 spiseskje salt
 • 3 spiseskjeer sukker
 • 3 spiseskjeer paprikapulver
 • 1/2 spiseskje malt sort pepper
 • 1/2 spiseskje chillipulver
 • 1/2 kayennepepper
 • 1 spiseskje chipotle
 • 1 teskje røykaroma

Sett stekovnen på 225 grader. Skjær potetene i passende fries-størrelse. Ha potetene i kaldt vann i fem minutter, hell av vannet og tørk de med papir. Ha maizennamel ned i et stor zip-lock pose sammen med potetene og rist samtidig som du tar deg en dans. Lag en fabelaktig god krydderblanding ved å blande alle krydderne, sukkeret og røykaromaen sammen.

Denne blandingen kan du lage i en større skala slik at du har et glass i skapet da det er himla godt i andre matretter også.

Ha potetene i en bolle sammen med olje og halvparten av krydderblandingen. Legg de på stekebrett som er godt smurt med olje eller formfett. Legg potetene på brettet med godt mellomrom mellom seg. Stekes først i 15 minutter, ta ut å snu poteten, inn igjen for nye 15 minutt før du tar de ut. Ha på mer krydderblanding hvis ønskelig.

Serveres som snacks til øl, til en hamburger eller noe annet godt.

– Takk for laget!