En rett jeg alltid har elsket er pasta carbonara, en fabelaktig god og enkel pastarett. Etter litt eksperimentering på kjøkkenbenken har husholdningen komponert en hybrid som metter både syn og mage.

Dette er en enkel og rask rett til hektiske dager da man ikke ønsker å bruke så mye tid foran stekeapparatet i hus.


Fuchilli Carbonara
2-3 personer

  • 225 gram baconskiver
  • 350 gram fullkorn fusilli (pastaskruer)
  • 1 gul løk
  • 100 gram parmesan
  • 4 eggeplommer
  • 2 desiliter fløte
  • 20 sorte pepperkorn
  • 6 små sjampinjonger
  • 1/2 chilli
  • 6 jalapenoskiver

Hell fløten i en bolle, ha oppi finrevet parmesan, eggeplommer og grovkvernet pepper. Pisk sammen til en jevn saus.

Finhakk løk, chilli og jalapeño. Del opp bacon i små biter. Kok opp pastaskruene som anvist på pakken.Stek bacon, deretter ha oppi jalapeño, løk og chilli. Stek til det blir gyldent. Ha blandingen oppi fløtesausen.

Hvis du har planlagt godt skal nå pastaskruene være al dente. Hell vannet av pastaen, og umiddelbart hell over fløtesausblandingen. Vend inn sausen. Det er viktig at man ikke setter blandingen tilbake på den varme stekeplaten da sausen kan bli klumpete.

Dandér med friske urter og ferske tomater og server gjerne med godt brød.

 

-Takk for laget!