Sprø paibunn, forfriskende lemon curd, og fløyelsmyk marengs. Ingenting får søtsuget mitt til å melde seg så raskt som når sitronterte blir nevnt. Denne herlige smaksbomben er en av mine syndige favoritter.


Sitronterte

 • 125 gram hvetemel
 • 75 gram sukker
 • 60 g smør
 • 3 teskjeer vaniljesukker
 • 1 1/2 spiseskje melk
 • 1,2 desiliter sitronsaft, ca 5 sitroner
 • Skall fra 3 sitroner
 • 2,5 egg
 • 2 eggeplommer
 • 2 eggehviter
 • 5 spiseskjeer honning
 • 3 spiseskjeer kokosolje
 • 4 spiseskjeer smør
 • En klype med maldonsalt

Bunn
Riv skall av èn sitron ned i en bolle. Ha i mel og 60 gram smør i terninger i samme bolle og kna sammen til det blir smuldrete.  Bland deretter oppi en halvt egg som er pisket, melk og vaniljesukker og kna det godt sammen. Pakk deigen i plastfolie og legg det i kjøleskapet i minst en halvtime.

Når du er klar for å steke denne herlige paideigen så setter du stekovnen på 180 grader. Kna deigen ut i en brødform slik at man får en kant oppover på 2-3 centimeter, stikk deigen med en gaffel. Stek paibunnen i 15-20 minutter til den blir fin og gylden. Ta den ut og la den kjøle seg i formen.

Lemon curd
Ha sitronsaft, honning, skall fra to sitroner, to egg, to eggeplommer og en klype maldonsalt opp i en kasserolle, gjerne en med teflon. Sett platen på lav varme, og tilsett kokosoljen og smøret litt etter litt. Fortsett å rør til all oljen og smøret er smeltet og det har blandet seg godt. Sett platen deretter opp på medium varme og fortsett og rør. Etter noen minutter vil røren begynne å tykne, og denne herligheten er da ferdig. Hell røren over i et glass og sett inn i kjøleskap slik at den fortsetter å tykne.

Marengstopp
Ha eggehvitene i en ren bolle og pisk de til de blir stive. Tilsett sukkeret gradvis mens du fortsatt pisker. Massen skal bli blank og fri for sukker.

 

Lemon curd i paibunn

Et steg unna servering

Ha paibunnen på et serveringsfat. Fordel lemon curden ned i paibunnen og la den stå i kjøleskapet i ti minutter slik at den får sette seg. I mellomtiden så har du marengsen nedi en sprøytepose med stjernetupp. Sprøyt små topper over hele paien. Bruk en gassbrenner slik at du får en fin og gylden farge på marengstoppene. Har du verken sprøytepose eller gasbrenner så fortvil ikke, kaken er like god med et tynt lag med marengs.

-Takk for laget!