Nybakt grovbrød og nylaget peanøttsmør med et iskaldt glass melk til. Kan man ha en bedre start på lørdagsmorgenen? Eller en skje med peanøttsmør når man er litt søtsugen?

Ingenting slår hjemmelaget peanøttsmør

Ingenting slår hjemmelaget peanøttsmør


Peanøttsmør

  • 275 gram usaltet peanøtter med skall
  • 5-6 spiseskjeer kokosolje
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1-2 spiseskjeer maldonsalt

Sett stekeovnen på 180 grader. Ha peanøttene på en stekeplate og put den inn i ovnen i 15 minutt. Mens huset begynner å lukte godt og nøtteaktig vil jeg anbefale at du setter på musikklassikeren The Marathons med «Peanut Butter» for å virkelig komme i stemning.

Ta nøttene ut av ovnen, hold av cirka 50 gram nøtter hvis du ønsker chunky konsistens. Ha resten av nøttene i en blender på høy styrke til massen får et smøraktig preg. Tilsett kokosolje litt etter litt til ønsket konsistens. Smak til med salt og honning. Hvis du ønsker en chunky konsistens på peanøttsmøret så har du i de resterende peanøttene i blenderen og pulserer blandingen et par runder.

Ha peanøttsmøret i et glass, og ta deg ei prøvesmaksbrødskive!

-Takk for laget!