Søndagstur med kaffe på termosen og müslibar i sekken, energibooster før en treningsøkt, et mellommåltid hvis du jobber sent eller en liten dessert etter middag. Müslibar er en kjær venn i mange situasjoner. Enkelt å lage, enkelt å like.

Müsliblanding i form

Gylden fristelse!


Müslibar
10-15 stykker

  • 150 gram havregryn
  • 85 gram mandler
  • 75 gram mørk sjokolade
  • 20 gram kokosflak
  • 50 gram solsikkekjerner
  • 10 gram puffet ris
  • 50 gram peanøtter
  • 90 gram tørket frukt
  • 25 gram sesamfrø
  • 7 spiseskjeer kokosolje
  • 6 spiseskjeer honning
  • 1 klype havsalt
  • 2 appelsiner

Sett stekeovnen på 180 grader. Grovhakk sjokolade, peanøtter og mandler. Ha det oppi i en bolle sammen med resten av de tørre ingrediensene. Tilsett revet skall fra to appelsiner. Varm opp honning og kokosolje i en kjele og heller over müsliblandingen når det har blitt flytende.  Bland godt mens du smatter på en appelsinbåt.

Ha blandingen i en ildfast form, jevn det ut. Press blandingen skikkelig godt sammen ned i formen, det skal bli en kompakt masse. Sett formen i stekeovnen i 15 – 20 minutter. Ta ut formen og la den kjøle seg ned. Del opp i ønsket størrelse og oppbevar de i kjøleskapet.

-Takk for laget!