Jeg og typen er glad i pizza, men vi er glad i forskjellige pizzatyper. Derfor har vi dratt i gang «Pizzakampen», hvor vi lager hver vår lille pizza og tvinger venner og kjente til å stemme på hvem som ser best ut. Jeg vil ikke avsløre hvem som har fått mest stemmer, men jeg tenkte jeg skulle få sanket flere av å legge ut en av mine favoritter.

Denne pizzaen er inspirert av havet jeg har tilbragt vår og vintrer ved, og det italienske kjøkkenet som jeg er så forelsket i.

Klar for stekovnen!

Klar for stekovnen!


Italiensk pizza med sardiner og geitost
1-2 personer

 • 1 ferdig italiensk pizzabunn (tynn)
 • 1,5 desiliter lett crème fraîche
 • 1 boks sardiner i olivenolje
 • 1 boks kippers
 • 1 løk
 • 2 hvitløks fedd
 • Timian
 • Oregano
 • Sitronpepper
 • Pinjekjerner
 • Salat
 • Maldonsalt
 • Balsamico creme
 • Hvit geitost
 • Sitronsaft

Sett stekovnen på 220 grader. Rull ut pizzadeigen på en stekeplate. Bland rømme med oregano, timian, salt og sitronpepper etter smak. Smør rømmen i et tynt lag utover pizzabunnen. Åpne boksen med sardiner og hell ut oljen. Dandér pizzaen med sardiner, kippers, løk i tynne skiver, finhakket hvitløk og pinjekjerner. Sett den den i ovnen i 15-20 minutter til den har blitt gylden og sprø.

Anrett pizzaen med revet geitost, salat, balsamico creme, et par flak av maldonsalt og noen dråper sitron.

-Takk for laget!