«Pizzakampen» foregår fortsatt i hjemmet vårt, og denne gangen ville jeg prøve å vinne seieren med noen utradisjonelle pizzaingredienser. Høsten har vært i anmarsj lenge, og med den kommer årstidens råvarer, og da bugner markedet med lam og sau i mange varianter. Pizza med lam, einebær og valnøtter er kanskje ikke den komboen man er mest vant med på pizza, men prøv det, man kommer ikke til å angre. Her i huset tror jeg den vil stikke av med seieren for den beste pizzaen i «Pizzakampen» 2016.


Italiensk pizza med lam og einebær
1-2 personer

 • 1 ferdig italiensk pizzabunn (tynn)
 • 150 gram lammekjøttdeig
 • 1,5 – 2 desiliter lett crème fraîche
 • 10 einebær
 • 2 hvitløksfedd
 • Rosmarin
 • Salt
 • Pepper
 • Ruccola
 • Geitost
 • Valnøtter
 • Balsamico creme

Sett stekovnen på 220 grader. Rull ut pizzadeigen på en stekeplate. Bland rømme med presset hvitløk, knuste einebær, samt rosmarin, salt og pepper etter smak. Smør rømmen utover pizzabunnen. La det være igjen litt rømme hvis du vil ha dressing på pizzaen.  Dandér pizzaen med lammekjøttdeig og valnøtter. Sett den den i ovnen i 15-20 minutter til den har blitt gylden og sprø.

Anrett pizzaen med ruccola, geitost, balsamico creme, og blader av rosmarin.

– Takk for laget!