Butikkkjøpt tacokrydder kan inneholde en god del salt og smaksforsterkere, noe som i lengden ikke er bra å innta hver fredag. Heldigvis er det enkelt og kjapt å lage tacokrydder i heimen selv.

Taco, Eva Mendez, gringo, costa, chorizo
Santa Maria, tex mex, Shakira, nachos, salsa
Sombrero, gato negro
Mojito, old el paso

Morter med malt tacokrydder


Tacokrydder
Medium styrke
Holder til 400–500 gram kjøttdeig.

  • 2 teskjeer spisskummin
  • 1 teskje sort hel pepper
  • 1 teskje oregano
  • 1 teskje timiam
  • 1 teskje paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 teskje løkpulver
  • 1/2  teskje kayennepepper
  • 1/3 teskje salt
  • 1/3 teskje chilliflak
  • 1/4 teskje chilli

Putt all krydderet opp i en morter, mal krydret til en jevn blanding. Bør oppbevares i en tett beholder. Blandes med kjøttdeig ved steking, tilsett cirka én desiliter vann.

Hvis du er en slik med sensitiv gane kan du kutte ned på kayennepepper, chili og chiliflak. Er du helt motsatt så lek med chilliflakene… og livet.

 

-Takk for laget!