I min ferd mot å bli utforske de forskjellige kulinariske verdener satt jeg meg mål om å lage tortilla med maismel, slik som jeg føler det bør være. Nå måtte jeg møte den tex-meksikanske verden på halvveien og bruke hvetemel, men av og til så må man bare inngå et kompromiss.

Maistortilla
Seks mellomstore lefser

  • 1,5 desiliter hvetemel
  • 1,5 desiliter polenta maismel
  • 2,25 desiliter vann
  • 1,5 ts salt

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Kna deigen i 5 minutter til den virker fast. La deigen stå i et kvarter for å få satt seg mens du setter stemningen til middagen ved å nynne La Cucaracha og danser med luftmaracas.

Ha godt med mel på benken. Rull deigen til en pølse og del den i seks like biter. Kjevle de ut til en tynn pannekake. Legg tortillaen i en stekepanne på høy varme. Stek tortillaen til den begynner å få gylde flekker og bobler, snu og repeter.

-Takk for laget!

La Cucaracha La Cucarach!