Avokadoen er poppis å spise da den har høyt innhold av enumettet fett, og er en liten vitaminbombe i form av et moderat til rikt innhold av A-, B-, C-, E- og K-vitamin. Og som ikke det er nok, har den et høyt innhold av kalsium og kostfiber. Hvis ikke dette får deg til å spise mer av avokadoen så vet sannelig ikke jeg!

Hvis du ønsker å plante et tre for å være selvforsynt anbefales det ikke da det først bærer frukter etter ti år, og bærer bare frukten to ganger i året. Det kan derimot være en perfekt konfirmasjonsoppgave å gi da folk flest lager sin første hjemlagde guacamole først i tjueåra.

Tips:
Det er viden kjent at det er vanskelig å plukke ut en perfekt moden avokado. Klem forsiktig på avokadoen, gir den litt etter er den moden. Fullmoden avokado gir lett etter for trykk og overmoden avokado vil føles bløt. Et annet tips for å sjekke dette på, er å fjerne stilken øverst på avokadoen. Er det en fin grønnfarge under, så er den moden.

Avokado uten stilk

Vitaminbomben Avokado


Guacamole

  • 1 stor avokado
  • 4 finhakkete cherrytomater
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 håndfull grovhakket fersk koriander
  • 1/4 finhakket rød chilli
  • 1/2 sitron
  • salt
  • pepper

Del avokadoen i to, skrap ut kjøttet. Mos avokadoen i en bolle, tilsett de øvrige ingrediensene. For å få litt tykk konsistens anbefaler jeg å mose blandingen med gaffel, ønsker du en glatt konsistens ville jeg brukt stavmikser.

Når man lager guacamole er det viktig å balansere de smakssterke ingrediensene etter ønske, slik som hvitløk, chilli, sitron og salt.

– Takk for laget!